<sub id="t5j7j"></sub>
<sub id="t5j7j"></sub>

    <address id="t5j7j"></address>
    <sub id="t5j7j"></sub>

      <address id="t5j7j"></address>

      <sub id="t5j7j"></sub>

        考生在線咨詢

        重慶成考網微信公眾號 重慶成考網微信公眾號
        返回頂部∧
          歡迎訪問重慶成考網! 本網站為民間交流網站,主要為廣大考生提供報考指導服務,網站信息僅供學習交流使用,官方信息以重慶市教育考試院www.cqksy.cn為準。
        • 咨詢電話:023-68611050
        城市:
        成考系統:
        所在位置:重慶成考網 > 復習資料 > 學位英語 > 正文

        2018年重慶成人高考學位英語閱讀理解復習資料(三)

        2019-05-08 15:17:05   來源:重慶成考網    點擊:
        作者:傅老師
          The young people who talk of the village as being" dead" are talking nothing but nonsense,as in their hearts they must surely know.

          No, the village is not dead.There is more life in it now than there ever was.But it seems that"village life"is dead.Gone for ever.It began to decline about a hundred years ago.When many girls left home to go into service in town many miles away, and men also left home in increasing numbers in search of work, and home was where work was.There are still a number of people alive today who can remember what" village life"meant in the early years of the present century.It meant finding your entertainment in the village of within walking distance of it.It meant housewives tied to the home all day and every day.It meant going to bed early to save lamp-oil and coal.

          Then came the First World War and the Second World War.(54) After each war, new ideas,new attitudes, new trades and occupations were revealed to villagers.The long-established order of society was no longer taken for granted.Electricity and the motorcar were steadily operating to make"village life" and "town life" almost alike.Now with the highly-developed science and technology and high-level social welfare for all, there is no point whatever in talking any longer about "village

          life."It is just a life, and a better life.

          Finally, if we have any doubts about the future, or about the many changes which we have seen in our lives, we have only to look in at the school playground any mid-morning; or see the children as they walk homeward in little groups.Obviously the children are better fed, better clothed, better educated, healthier, prettier and happier than any generation of children that ever before walked the village street.

          31.By saying that village is not dead, but "village life"is dead, the writer suggests that __________.

          A.those young people who talk of the village as being" dead" are wrong

          B.the two statements are against each otherC."village life" today is rather uninteresting

          D."village life" today is no longer like what it used to be

          答案:D

          本文二段對過去和現在的農村生活進行對比,由此得出現在的農村生活已經不再像過去的農村生活那樣了。所以本題正確答案應該是D。而不是A那些談論農村已經不存在的年輕人是錯誤的,B農村和農村生活相反,C今天的農村生活很乏味。

          32.It was__________that" village life"began to take a sharp turn.

          A.about a century ago

          B.during the two world wars

          C.with electricity and motorcars introduced into the village

          D.only recently

          答案:C

          本題問的是從什么時候起,農村生活有了一個轉折點。從文章三段四句話:“電和機動車輛在拉近農村生活和城市生活的距離方面起著決定性的作用”,可知選項C正確。

          33.As is suggested in paragraph 2, villagers in the past__________.

          A.lived a simpler life than villagers today

          B.knew fewer people than villagers today

          C.found it difficult to enjoy themselves

          D.liked to wash themselves with cold water

          答案:A

          二段最后四句話講述的是:過去的村子里的每一個人都相互了解;不必走很遠就可以娛樂;家庭主婦們每天都呆在家里;為了節省煤和燈油,人們很早就睡了。

          由此,我們可知,選項A是正確答案。

          34.The expression "...there is no point whatever in talking about..." in paragraph 3 means that__________.

          A.there is no end to the talking about...

          B.it is harmful to talk about...

          C.it is not meaningless to talk about...

          D.there is no reason for talking about...

          答案:D

          point在這里可以理解成“有道理,有理由”所以,答案應該是D。

          35.From the passage we can see that the writer's attitude toward" village life" is __________.

          A.positive

          B.negative

          C.neutral

          D.unclear

          答案:C

          作者在文章中只講農村生活的變化,并未對農村生活進行評價,所以作者的觀點是中立的。因此答案是C。

          Hillary Rodham Clinton released the first television spot of her Senate campaign this morning, a 30-minute commercial that will begin airing statewide on Thursday.The spot, titled "First", uses numerous still photos to highlight landmarks in Mrs.Clinton's career, while the voiceover says she is "more than a first lady."

          There is no mention of Mrs.Clinton's rival forNew York's Senate seat, New York Mayor Rudolph Giuliani.

          Clinton campaign spokesman Howard Wolfson said the ad was" positive" and "biographical", instead of focusing on the first lady's opponent.

          Mrs.Clinton has previously aired radio ads, but has generally stayed with a strategy of making extensive campaign appearances instead of using television spots, while Giuliani has already run statewide TV ads.

          Text of Hillary Commercial:

          First she became a lawyer, named one of the top hundred inAmerica.

          Her first cause was children, fighting abuse and chairing the board of the Children's Defense Fund.

          (55) Her first priority was public schools, helping to establish teacher testing.

          More than a first lady.For 30 years, she's fought for children and families.

          AsNew York's senator, she'l 1 fight for better schools and heath care for children.

          Hillary.Put her to work for all of us.

          36.What does the word "air" in the first sentence mean?

          A.Dry

          B.Express

          C.Breathe

          D.Broadcast

          答案:D

          由文章一段一句話我們可以得知,希拉里今天早晨發表了她競選紐約議員的電視宣傳;為時30分鐘的電視宣傳將于星期二開始進行全國播放。由該句的意思我們可以猜出“air”的意思是“播放”。所以答案為D。

          37.What does" more than a first lady"in the first paragraph suggest?

          A.Hillary is not a first lady

          B.Hillary does much more than what a first lady is expected to do

          C.There are more women inAmerica who does better than Hillary does

          D.Hillary is doing better than her husband.

          答案:B

          在世界各地,一夫人作為國家元首的妻子,是一國之母,她的形象一般是一個幫助總統處理好家務,并且進行一些婦女活動和慈善事業,借此來提高元首的形象。但是,希拉里作為一夫人,她所做的超出了一夫人的職責。她不但在社會活動中經常露臉,而且直接參與政事,開始競選起議員來了。所以,選項8應該是本題答案。

          38.Which of the following statement is TRUE regarding the Senator campaign according the passage?

          A.Hillary has appeared on TV shot for numerous times

          B.Hillary rarely makes her public appearance

          C.Giuliani has made TV advertisement for himself

          D.Hillary has a bigger chance to win the campaign

          答案:C

          文章的四段告訴我們,希拉里以前曾經在廣播上作過宣傳;與她不同的是,Giuliani已作過全國電視宣傳。由該段可知,選項C是正確答案。從文章的一句話我們可以得知。這是希拉里一次在電視上為自己作宣傳,所以,選項A和B不符合原文;此次議員競選,花落誰手尚未見分明,所以,選項D也不能人選。

          39.Hillary's campaign focuses on all the following except

          A.children's health care

          B.school education for children

          C.combating child abuse

          D.family planning pohcy

          答案:D

          希拉里的競選廣告在文章的最后幾段里:它的重點是學校教育;作者評論道,在過去的30年里,希拉里一直都在為兒童和家庭幸福斗爭。將來當了紐約的參議員,她會為孩子們的良好教育和健康保險而努力;由此我們可以得知,選項A(兒童健康保險),B(兒童的學校教育)和C(打擊虐待兒童現象)都是她的競選重點,只有選項D(計劃生育政策)與原文不合,所以D是本題答案。

          40.Which of the following can best serve as the tide of this passage?

          A.First Lady's Senator Campaign

          B.Hillary's.TV Advertisement

          C.A Rivalry forNew York's Senate Seat

          D.The Focuses of Hillary Campaign

          答案:A

          本文從一夫人希拉里·克林頓為其入選紐約參議員拉開序幕講起,對目前的競選狀況作了一個大概介紹,并且對希拉里的競選內容作了一個介紹,同時,作者表達他自己的觀點;整篇文章以介紹她的競選情況為主,所以,選項A(一夫人競選參議員)用以概括全文最為全面,為正確答案。

        成考倒計時

        337

        立刻定制專屬提升方案

        獲取方案 OR 點我咨詢 點我關注 點我加群

        重慶成考網申明:

        (一)由于各方面情況的調整與變化本網提供的考試信息僅供參考,敬請以教育考試院及院校官方公布的正式信息為準。

        (二)本網注明信息來源為其他媒體的稿件均為轉載體,免費轉載出于非商業性學習目的,版權歸原作者所有。如有內容與版權問題等請與本站聯系。聯系方式:郵件429504262@qq.com

        未經授權不得轉載,如需轉載請注明出處。

        轉載請注明:文章轉載自 重慶成考網 [http://www.spring-tech.com.cn/]
        本文關鍵詞: 成人高考復習資料   成人高考英語   成考英語  
        本文地址:http://www.spring-tech.com.cn/show-1766-5279-1.html

        上一篇:2018年重慶成人高考學位英語閱讀理解復習資料(二)
        下一篇:2018年重慶成人高考學位英語閱讀理解復習資料(四)

        重慶成人高考提升便捷服務
        2021年重慶成人高考倒計時 337
        【請廣大考生提前備考】